Slide

Slide Vår historie Det begynte med to tomme hender, to like tomme lommer og et ønske om å skaffe gode basic plagg med en tvist. Dette er nisjen Kine mente ikke var dekket i et allerede godt overfylt klesmarked. Hun ble sterkt frarådet fra å ta opp kampen mot de store kjedene. Hennes overbevisning om at hun ikke tok opp noen kamp, men snarere tilbød et levedyktig alternativ på siden av kjedekulturen, drev henne til å følge hjertet og magefølelsen. Tiden siden oppstart har vist at hun hadde rett.

Kine Haugen står bak klesmerket Stories by Kine som i løpet av tiden fra oppstart i 2014 til i dag, har gått fra å levere noen få men gode skjortermodeller med høy feelgood faktor, til å levere over flere kategorier – bukser, skjørt, kjoler, strikkede plagg og yttertøy, og gleder seg i dag over å være en leverandør litt på siden av de fleste andre aktører, fordi det alltid ligger til grunn tre ufravikelige nøkkelverdier: kvalitet, tidløshet og god passform.

Slide Hvert år er i prinsippet delt inn i to hovedkolleksjoner, en for vår/sommer og en for høst/vinter, og hovedleveransene kommer i butikk hvert år i august og januar. Spontane innfall og uventede tilskudd kan plutselig dukke opp. Å være kreativ innebærer gjerne spontane påfunn, og med de fasilitetene Kine har etablert i Italia, er det fullt mulig å leve ut spontaniteten og kreativiteten uten at det går utover den overordnede planen.

Å tilpasse til hver enkelt kropp for de som ønsker det, har også blitt en del av identiteten til Stories by Kine. Vi leverer klær til kropper slik kropper gjerne er, og med det inviterer vi kunder som føler at de faller mellom to stoler eller som av forskjellige grunner ikke føler at de passer inn i plaggene, til å få en skjorte, kjole eller skjørt spesialtilpasset akkurat slik de ønsker. Uten tillegg i prisen vel og merke.

Slide Kvalitet fremfor kvantitet Stories by Kine er tidløst, aldersløst og komfortabelt. Vi tenker kvalitet fremfor kvantitet i alt vi gjør. Arbeidet med å finne de tekstiler og materialer som er gode mot huden, behagelige å ha på en hel dag, som tåler bruk og vask, og tidens tann, er tidkrevende og til tider utfordrende, men høyst tilfredsstillende når teorien om at god kvalitet som koster mer, varer lenger og betaler seg over tid, bekreftes av kunder som kommer innom for mer.

Slide Den italienske drømmen Kine bodde flere år i Firenze i 90 årene og snakker flytende italiensk, og hadde allerede fra tidligere av, et godt nettverk på plass. Det var derfor opplagt at Italia var stedte drømmen skulle realiseres.

Helt fra dag én har merket fått lov til å utvikle seg uten en klar plan, men med et åpent sinn ut mot kundene i forhold til hva kundene ønsket, savnet, trengte og ville ha jevn tilgang på. Kine selv er av typen som ikke nødvendigvis forandre stil flere ganger i året, men som er tro mot sin egen stil og søker heller færre gode enn flere kortvarige og trendy plagg.

Med tiden har Stories by Kine utviklet seg til å bli et livsstilsmerke og assosieres med friske farger satt sammen med en liten touch av Italia. Tilbehør fra leverandører som har hengt med fra starten bygger opp under stilen og kulturen, og utgjør de små detaljene som gjør hele bildet komplett.

Produksjonen foregår på små håndverksbedrifter i Italia, nærmere bestemt i Sansepolcro. Både konfeksjon og strikking foregår der, og det er de samme leverandørene som da Kine startet i 2014. Relasjoner har fått bygge seg sterke og gjensidig tillit gjenspeiler alle aspekter ved produktutvikling og produksjon.

Slide Italia står for kvalitet, tidløshet og begeistring – og danner utgangspunkt for det meste med Stories by Kines merkelapp i nakken. Velkommen til å bli med på et lite stykke Italia i Norge, se om du blir frelst du òg.