NEW YORK

I det siste reisebrevet inspirert av silkeskjerfene fra ulike steder i verden reiser vi til New York. Metropolen New York kjennetegnes av travle gater, et gigantisk mangfold og så og si alt du skulle ønske deg er innen rekkevidde. New York City, The City of Dreams, har blitt bygget opp av drømmende og ambisiøse sjeler opp gjennom tidene. I vårt siste stopp på vår imaginary roadtrip reiser vi faktisk litt tilbake i tid; en tidsreise gjennom storbyen New York.

1980

I 1980 skjedde en av flere streiker blant transportarbeidere som førte til at Brooklyn Bridge-overgangen fyltes opp med pendlere. Streiken blir sett på som en klassisk kun-i-New-York-hendelse som skapte ulempe for tusenvis av menneskers hverdag. Mange mistet jobben, men til slutt klarte streikerne å få sinn bønn hørt etter 11 dager.

1951

En gruppe kvinner på et fortau i Little Italy. Bydelen, som består av rundt femti kvartaler på nedre Manhattan, tok imot flere tusen italienske immigranter i løpet av slutten av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. Den italienske bølgen var blant mange kulturer som satte sitt preg på storbyen.

1929

En mann forsøker å selge sin luksusbil etter børskrakket i 1929. Nedgangen som ledet til «de harde trettiåra» førte til at én av tre New Yorkere var uten jobb, og 1.6 millioner mennesker mottok stønad.

1915

Den New York-baserte politiske organisasjonen Suffragettene vandret gjennom parader i byen – fem år før kongressen stadfestet den nittende endring, som endelig tillot kvinner stemmeretten.

1900

På tidlig 1900-tallet står en kvinne på en ferje og ser ut på Frihetsgudinnen. Den ikoniske statuen ble bygget i Frankrike, og var en gave fra franskmennene til Amerika til ære for USAs varige frihet i hundre år. Statuen ble sendt over havet i flere deler, før den ble konstruert på en øy kort vei fra Ellis Island – nå kalt Liberty Island – og avduket i 1886.

Vår imaginary roadtrip inspirert av silkeskjerfene, med reiser innom idylliske strender, historiske gater og andre inspirerende steder, er over for denne gang. I tiden fremover vil vi likevel fortsette å drømme om steder vi vil se og oppleve. Og når tiden er inne vil vi, som mange andre, sette ut reisefoten igjen!