NANTUCKET

Nantucket er et velkjent New England-klisjé-feriested. Smale, lange strender med sykler parkert rundt omkring; privatfly som suser inn mot landing; og oppkjørsler med knuste strandskjell som leder opp til staselige boliger fulle av sommerlig sjarm. I vårt neste reisebrev tar vi en rundtur i Nantucket!

På to hjul

Nantucket er ikke stort, så enhver kan ta sykkelen fatt for å oppleve øya. Byens mange severdigheter; gallerier, kaféer og museer, er alle innen to hjuls-rekkevidde. Hvis du er så heldig at du en dag sykler gjennom Nantuckets brosteinbelagte gater kan du for eksempel oppleve kunstgalleriet som en gang i tiden huset George Pollard, kapteinen av The Essex, som inspirerte verket Moby Dick.

Den kulinariske biten

Etter å ha startet morgenen med en porsjon egg, bacon og oster på hotellet kan de matglade sjelene rusle videre til Nantuckets berømte kulinariske senter. Her bugner det av bryggerier, jordbruksprodukter, fisk rett fra havna og så videre… Skal du dra den helt ut kan man melde seg på kurs fra en lokal kokk. Videre er det anbefalt en aften med østers på Cru, hummer på en av strandrestaurantene, avrundet med en happy hour-cocktail eller to.

Til strandløven

Man kan ikke overse Nantuckets vakre strender og idylliske kystlinje, enten man er typen til å nyte en avslappende dag i en solstol blant sanddynene eller ta en spasertur langs vannet – kanskje til ett av Nantuckets tre historiske fyrtårn. Når dagen nærmer seg slutt kan man jage den fargerike solnedgangen.

Nantucket har vært en destinasjon for mange kjente skikkelser opp gjennom årene, blant annet Bouiver-søstrene Jackie og Lee – i følge med John F. Kennedy. Med store og solbriller og silketørkle i halsen kan man vandre i deres stilfulle fotspor. Nantucket is always a good idea!