Mitt skip er lastet med..

Hadde jeg vært kaptein på skuta og eneste «mann» ombord, ville jeg nok ikke kommet særlig langt. Akkurat som et skip trenger flere hender, trenger også jeg det på mitt tokt på egen skute. Målet ligger der fremme et sted, og en kurs er staket ut, men vi ser at vi må justere og legge om avhengig av betingelser vi ikke alltid råder over. Litt som med været på sjøen. Mannskapet og besetning med forskjellig kompetanse og evner er avgjørende for at vi faktisk kommer oss i havn, med skuta intakt. Et godt mannskap skal derfor ikke undervurderes.

Med vind i håret

I videreutvikling og forvaltning av merkevaren vår, står det mennesker bak som alle og enhver bidrar på hver sin måte med hvert sitt ansvarsområde, og hvis innsats er av uvurderlig betydning. Jeg gleder meg over å presentere hver og én, og forhåpentligvis danne et bilde av et team som jobber i samme retning, alle ulike typer med forskjellig kompetanse og karakter, men med én ting felles – at vi vil lykkes og vi er villige til å gi litt ekstra gass for å nå målet.

Vel møtt, førstemann ut; Irina Høst Wessel

Irina i sitt rette element, med østers og gummihansker..
Selvfisket makrell er selve lykken
Selvplukk av østers

Irina er annenstyrmann og mønstret på i januar 2016. Det var på et tidspunkt da jeg vurderte å legge ned hele prosjektet. Det var tøft å drive alt alene, og jeg innså at hvis dette skal holde mål, er jeg nødt til å få med meg flere hoder og hender.
Med Irina på plass begynte en liten bedrift i vekst å ta form. Ingenting gjør seg selv, heter det, og jeg skal skrive under på dette hver dag om jeg må, for det er ikke til å komme unna, at der vi er i dag, i stor grad er takket være Irina og hennes innsats, stå på vilje og utholdenhet med en gründer sjel til stede. Jeg er mye på reise ettersom en stor del av jobben vår faktisk gjøres i Italia, og verdien i å ha Irina som nestkommanderende i mitt fravær, er ikke ubetydelig.

Alle har sin historie, og Irina har sin. Den har nok også vært med på å forme henne til å være den hun er i dag. Da hun var 21 år, ble begge foreldrene hennes utsatt for en bilulykke med tragiske konsekvenser. Moren døde kort tid etter og faren senere etter skadene han pådro seg under ulykken.
Selv om hun fikk et altfor kort liv med sine foreldre, hadde hun enormt glede av dem mens de levde. Irina´s mor var utdannet designer på Kunst og Håndverksskolen og jobbet mye med teaterkostymer. Hun lurte Irina inn bak kulissene og introduserte henne for kostymene og draktsømmens verden.Det må ha sådd en spire som siden skulle vokse seg sterk i løpet av tiden Irina studerte på Esmod Design og Modelisme i Oslo. Det var særlig konstruksjon av plagg hun la sin elsk på, og har i alle år utviklet seg og drevet med dette faget og er den hos oss som skjønner seg på det tekniske ved gode snitt og passformer.

Irina er sportsfiskeren blant oss. Det går helst i garnsetting, makrellfiske og østersjakt! Hun henter gjerne det som trengs fra havet, og litt grønt fra åkern i Nevlunghavn om sommeren.
I tillegg skjønner  hun seg også svært godt på baking, og hun deler gjerne oppskriften på eltefritt brød.

Eltefri brøddeig, gjort på et blunk! Legg til stenfrie oliven, valnøter eller annet din mageregion måtte ønske..

ELTEFRITT BRØD (2 stkavhengig av formens størrelse, eller ca 12 stk rundstykker):

650 g siktet speltmel

250 g smalt speltmel

60 g solsikkekjerner

60 g gresskarkjerner

50 g havregryn

100 g linfrø

1 ss salt

1 l lunkent vann

1 pk gjær

SLIK GJØR DU:
1) Rør sammen alle ingrediensen til en løs deig. La deigen heve i ca 30 min under et klede.

2) Hell deigen over i to godt smurte former. Er formene små, bruk flere. La heve i ca 45 min.

3) Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 min. Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 min til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.

Dette brødet er blitt vårt favorittbrød, og hver dag når vi møtes over hver vår matpakke på jobb, diskuterer vi gjerne hvordan vi kan gjøre brødet enda bedre. Vi kan dermed gjerne dele med de som måtte være interessert, at ved å legge til grønne og sorte oliven uten sten, og en god neve valnøter, blir brødet om mulig enda bedre!

Rundstykker eller brød, du bestemmer

God lørdag!