Hekta på cashmere

Vi elsker tanken på å pakke oss inn i myke varme plagg! Faktisk har vi gledet oss til det siden solen fortsatt stod høyt på himmelen og badetøy var mer naturlig enn deilige gensere. Cashmere er vår store strikkefavoritt og her er noen av grunner til hvorfor vi blir så hekta.

Hold varmen med cashmere i høst.

Varmt og godt mot huden

Mange kjenner til cashmeregarnets fantastiske egenskaper; ikke bare mykt mot huden, men kroppstempererende i tillegg. Cashmere holder på varmen samtidig som det lar kroppen puste. Cashmere er et utrolig godt alt-mulig-materiale som kan brukes stort sett hele året. Og ikke bare i strikk, men også i vevde stoffer.

Det er viktig at klærne vi bærer føles gode mot huden. Cashmere er et ypperlig valg også for de med en mer sensitiv hud, fordi garnet er så rent og skånsomt.

Dropp skjerfet, hold varmen i en lun og god genser med høy hals.

Laget for å brukes

Cashmere er som en god vin som bare blir bedre og bedre over tid. Plagget er ikke supermykt med en gang, men det blir det over tid. Antonio som leder produksjon av cashmere for oss, har strikket i 30 år, og sier følgende: en genser som er supermyk allerede i butikk, har fått sin levetid forkortet med flere år. Når Antonio har strikket ferdig kolleksjonen vår, er ikke plaggene myke i det hele tatt. Alt skal skylles og vaskes flere ganger før alt dampes og presses, og pakkes for transport til oss. Antonio kunne kjørt flere runder om han ønsket at alt skulle være babymykt allerede i butikk, men vi ønsker heller at plaggene viser seg fra sine beste sider over tid, sammen med kundene.

Cashmere er et naturlig materiale som aller helst kan luftes etter bruk, og ikke vaskes for ofte. Men når det skal vaskes er det viktig at vannet er lunkent eller kaldt. Cashmere plagg skal ikke vris opp, de skal klemmes fri for vann før de legge stil tørk, flatt, godt pakket inn i håndklær f eks.

Liten tilgang på cashmere fibre verden over gjør at det koster mer enn vanlig ull. Kiloprisen er svært høy, og mange aktører slåss om godsakene. Et klassisk tilfelle av tilbud og ettersprsel med andre ord. Men det betaler seg gjerne over litt tid. Ta godt vare på dine cashmere-favoritter og de vil vare i årevis!

Tidløs strikk med rund hals i lilla.

Klassisk velbehag

Hva slår vel et plagg som både er tidløst og behagelig? Som vi på barnslig vis gleder oss til å ta på oss? Som kan være med hvor som helst og når som helst?

Velkommen til høst og til å varme deg i høstkulda i en modell du kjenner fra før, eller i en av de nye modellene. Hva enn valget faller på, kos deg med nydelig kvalitet og farg deg glad i gode farger som du vil se, passer til det meste du har fra før. Enda et vikitg poeng for oss i utviklingen av plagg som skal vare over tid.

Fin i Serafino, en flatterende og mer kroppsnær modell med en feminin vri på halsen.

Bli kjent med flere av de forskjellige modellene og fargene her.