Det er ikke bare en skjorte, det er en opplevelse

Store ord, men vi tør å ta dem i bruk. Tiden vi har lagt bak oss til nå, som leverandør av klær, og skjorter i sær, med god passform og i stoffer av høyeste kvalitet, viser at vi gjør noe riktig.

Roberta, starten på et lite eventyr..

Vi startet med én modell, og nå har vi ti! Men ikke alle er kommet for å bli!

Det startet med Roberta. En klassisk skjorte med krave og knapping helt ned ble til helt enkelt fordi vi ikke synes det som var å få på markedet, var tilfredsstillende. Denne typen skjorte hadde feil og mangler vi ønsket å korrigere. Resultatet ble etter noe tid, en skjorte med knappene plassert slik at det ikke spriker ved brystet, noe vi mente var den største feilen de aller fleste skjortene der ute hadde.

Videre ble mansjettene bestemt å være små og feminine, og ikke for klumpete med tanke på genser eller cardigan over. Lengden på skjorten ble bestemt å være lang nok til å bli sittende nede i buksen eller i skjørtet, eller til å ha utenpå. Kraven bestemte vi skulle være nett og liten.

Roberta ble bare starten og var vel det produktet som fikk en liten men voksende kundegruppe til å ville ha mer. Det er i dag en helt annen modell som har tatt over og leder skjorteracet med god margin. Nemlig India skjorten!

India skjorten er vinneren som har gitt eventyret helt nye kapitler!

India ble til mens vi utviklet Roberta, men vi var ikke helt sikre på om en kraveløs skjorte ville slå an slik det skulle vise seg at den gjorde. Vi var i oppstartfasen og turte ikke å tilby noe som vi ikke var ganske sikre på ville slå an. Men likevel, nysgjerrigheten på å utvikle vår versjon av stolpeskjorte med kinakrage drev oss videre mot ferdigstillelse av India modellen. India er så enkel at den var komplisert å utvikle. Alle målene og proporsjonene skulle være helt på en prikk akkurat det vi savnet. Vi gamblet på at vi satt med et svar som ressonerte med mange nok til at dette kunne bli butikk. India skjorten har vist seg å slå alle rekorder hos oss, og vi vet nå hvorfor; India er en skjorte som passer de aller fleste kropper og vi selger den i størrelsene 40-54 italiensk, tilsvarende 34-48 i norske størrelser. Det er ganske stimulerende å se hvor mange forskjellige fasonger og kropper, for ikke å si aldersgrupper, som finner seg til rette i India skjorten!

I Eckersbergsgate 35 er det rom for alt og alle. Vi leverer bredt og sørger for at alle kropper kan få begahelige og pene klær på ett og samme sted.

I tiden som følger, kommer den ene skjorten etter den andre inn i familien, noen bare på besøk skal det vise seg og tas ut igjen, mens andre blir værende. Filippa og Maria kom og gikk, selv om modellene er lagret på fabrikk, og kan alltids sys opp ved lyst og behov. Carla dukket opp som en romsligere versjon av India, for å dekke ønsket om å ha en romsligere omkrets til en litt fyldigere kropp. På grunn av liten plass både i butikk og på lageret, har vi ikke Carla i fast sortiment, men den kan bestilles med tre-fire ukers levering.

Valeria er skjorte nr 3 og blir værende. Med sin kraveløse hals og knapper helt ned, blir dette den gyldne middelvei mellom Roberta og India. Valeria har tatt større og større del av kaka etterhvert som mange tidligere kraveskjorte tilhengere har konvertert til en kraveløs tilværelse, men savnet knapping helt ned. Vi ser at mange som kjøper Valeria også kjøper India fordi mange synes de dekker forskjellige behov. Valeria kan pyntes lettere opp til uformell fest, mens India kan brukes til alt og alle anledninger. Det er ikke uvanlig heller at kunder kjøper flere av samme skjorten, i samme farge, bare for å sikre seg at de har dem liggende på eget lager hjemme. Selv om vi sier at de er kommet for å bli og så fort lageret er tomt, får vi nye fra fabrikken.

Valeria er mest av alt en sommerskjorte. Men ikke bare. Alt vi gjør, er ikk låst til bare én funksjkon eller én anledning. Vi sikter mot få ting som funker på kryss og tvers av tid og sted.

Det ene fører ofte til det andre, og i vårt tilfelle har det ført til bl a Paola skjorten. Paola er blitt til etter samspill med kundene. Ja, de likte Roberta med krave, og ja de likte India med stolpe fordi den er så god rundt magen og hoftene. Men kunne vi kanskje lage en skjorte som lignet på India men som hadde krave? Så klart vi kan, sier jo vi da. Vi gjør det vi vil, og elsker å drive på med kundene på lag.

Paola kom og høstet begeistring en stund men ble så forvist av mange fordi de egentlig heller kunne tenke seg India skjorten med krave. Paola er nemlig en litt rettere modell enn India, og utelukker dermed relativt mange kropper med kvinnelige former. Det kundene vil ha, får de. Indiaskjorten med krave er på plass fra og med januar 2019, og ser allerede ut til å markere seg positivt.

India m/krave er allerede i gang og ligger an til å ta en god jafs av kaka

Til slutt hyller vi sommeren som snart er i anmarsj, med enda en variant av India: Sienna.

Sienna skjorte i bringebærrød lin

Sienna er avrundet nede, har ca 1 cm mer i omkrets enn India, er uten brystlommer, men ellers like behagelig og anvendelig, og egnet for de aller fleste. Den kom inn i hyllene i januar i år og ser allerede ut til å slå rot. Hvem vet, kanskje kommer den i kjoleversjon også til neste år?

Skjorteeventyret oppsummeres ved å erkjenne at mange, og flere og flere, ønsker klær som skal vare over tid. Vi ser en økning av yngre kropper som heller sparer litt for å kjøpe noe som de kan like å ha i skapet en god stund fremover. Kommentarene om at «så lenge det er så klassiske og rene ting, er det alltid greit å sette sammen med forskjellige ting, og sjansen for at man går lei, er liten». Det er da vi sier velkommen i klubben hvor vi heier på å eie heller lite, men godt. Kvalitet kommer tilbake i motebildet uten tvil, og vi er happy for å ha dette som en av våre grunnverdier siden oppstart for snart 6 år siden.

Vi tar kropp og mennesker på alvor med glede, og ser omrisset av en egen liten kultur som sprer seg sakte men sikkert i form av følgere, kunder og lesere, og flere og flere melder tilbake at skjortene våre ikke bare er skjorter, de er en opplevelse av velvære og komfort. Akk hvor godt det gjør å få høre det rundt og forbi!

God lørdag.